Полезно
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
5 златни правила за проектор за домашно кино
Изборът на проектор за домашно кино може да изглежда обезсърчителен. Във...
Първи стъпки при избор на проектор
За да получите възможно най-добрата картина - независимо дали гледате ф...
Представяме ви робота Fable
Представете си един различен и интересен начин за преподаване.  ...

Най-големият тематичен парк в Япония и курорт, богат на цветя и светлина с помощта на лазерни проектори Panasonic.

24 Януари 2022 г.
Най-големият тематичен парк в Япония и курорт, богат на цветя и светлина с помощта на лазерни проектори Panasonic.
Huis Ten Bosch, разположен в Сасебо, префектура Нагасаки, е известен със своите европейски улици, павета и канали, водещи към морето, създавайки красива хармония между града и природата. През март 2021 г. беше открит Fantasia City of Lights. Под темите за „цветя“ и „светлина“ той позволява на посетителите на парка да се насладят на завладяващо изживяване, което слива цифровото с реалното.
Подмяна на атракциите при вграждане на съществуващите структури
Fantasia City of Lights, който отвори врати през март 2021 г., се състои от седем зони. Той включва практически атракции, които сливат цифровото с реалното. Този проект е иницииран въз основа на идеята за замяна на някои от атракциите с темите „цветя” и „светлина”, които са символите на Huis Ten Bosch. За да се осигури по-добро изживяване за посетителите, бяха необходими както дисплей, който включва съществуващите структури, така и реалистично качество на видеото. Креативната компания NAKED, INC. се ангажира с дисплеите в четири от седемте зони. Чрез визуализация, аудио, аромат и други различни методи на показване, Fantasia City of Lights потапя посетителите в един изцяло нов свят.
Използване на устройства, които са надеждни и се възползват максимално от ограниченото пространство
В три от областите, за които NAKED, INC. отговаряше, те използваха лазерни проектори Panasonic. В допълнение към висококачественото изображение, лесната поддръжка и високата издръжливост, широкият избор от опционални лещи също беше основен фактор при решението за използване на продуктите на Panasonic. „Тъй като не можем временно да затворим съоръжението поради проблеми с машината или други подобни, беше изключително важно да инсталираме оборудване с най-високо ниво на надеждност, за да обслужваме по-добре нашите клиенти.“ (Tsujimoto; Huis Ten Bosch Co., Ltd.) „Стандартното оборудване PJLink, точността на калкулатора на обективи и различните типове хардуер за монтаж бяха много лесни за използване; това беше една от причините да изберем Panasonic.” (Кавасака; NAKED, INC.)
Забавление, което слива цифровото с реалното и може да се възприема с всичките пет сетива
Fantasia City of Lights е тематично завладяващо изживяване, на което можете да се насладите с всичките пет сетива. Всяка от зоните му е проектирана с цел да накара посетителите да искат да заснемат сцената със своите камери и се надяваме, че младите хора, които посещават, ще използват силата на SNS за популяризиране на парка. Във Flower Fantasia постоянно цъфтят много цветя, боядисвайки стените и земята в красива гама от цветове. „По отношение на поставянето на устройствата тук, таваните бяха ниски и нямаше много подово пространство, но искахме да прожектираме на широка площ върху стените. Така че използвахме ултракъсофокусни обективи, които могат да прожектират изображения в широка площ от много малко разстояние. (Kawasaka; NAKED, INC.) В Sea Fantasia изображенията се изместват и променят с движението на зрителя, показвайки неща като красиви риби, плуващи наоколо, така че въпреки че всъщност няма нищо, зрителят усеща, че те взаимодействат директно с истински морски живот. Благодарение на ултра-късофокусния обектив, посетителите могат да се доближат до прожекционната стена, без сенките им да пречат на изображението, допринасяйки към усещането за напълно потапящо изживяване. Във Forest Fantasia Cafe, ако оставите напитката си на масата, под него цвете цъфти и животните носят капсули до вас, което прави изживяването интерактивно. Посетителите могат да имат симулирано изживяване на пикник, заобиколен от дървета. „Във Fantasia City of Lights персоналът също похвали високото качество на изображенията, а посетителите публикуваха снимки в социалните медии, така че имам чувството, че е било наистина добре прието.“ (Tsujimoto; Huis Ten Bosch Co., Ltd.)


Проектиране на пространства за подобряване на изживяването на посетителите
Във Forest Fantasia Cafe пространството е проектирано така, че да скрие прожекторите в дърветата. „За да позволим на посетителите да се потопят още повече в мирогледа на всяка област, искахме, доколкото е възможно, да им попречим да осъзнават наличието на изкуствени устройства като проектори, както и да избегнем сенките на посетителите върху прожекционната стена“, казва г-н Кавасака от NAKED, INC. Ултра-късофокусният обектив позволява прожектиране на изображение в широка площ с малък брой проектори и се използва с голям ефект при оформлението на различни зони. „С тази подмяна помислихме да използваме стените и оформлението, вместо да променяме интериора на сградите. За това използвахме проектори, които ни позволиха да създадем нов свят, в който посетителите могат да се потопят." (Kawasaka; NAKED, INC.) Fantasia City of Lights отвори по време на продължаващата пандемия на коронавирус. По отношение на тази точка г-н Цуджимото от Huis Ten Bosch Co., Ltd. каза следното: „Това наистина беше период, в който би било трудно да отидем и да преживеем нещо подобно директно, и вместо това искахме, да предоставим на нашите посетители вълнуващо и потапящо виртуално изживяване, като използваме видео съдържание. Точно това търсихме с тази подмяна." Той продължи: „За да предоставим на нашите посетители възможно най-доброто визуално изживяване, не може да се допусне нарушаване на визуализацията. Скоростта, с която могат да бъдат открити аномалии в оборудването, ни позволи удобно и стабилно да предоставяме съдържанието на нашите посетители.
Бъдещо развитие
Надяваме се да предадем чудото на Huis Ten Bosch чрез използването на цифрово съдържание
Надяваме се да разширим използването на цифрово съдържание с бъдеща подмяна на съоръжения и други подобни. Благодарение на възможностите на проекторите, ние можем да възпроизвеждаме цифрово съдържание, което ще радва посетители от всички възрасти. Ние също така разглеждаме възможността за мащабно картографиране на открито и се надяваме да измислим начини за по-нататъшно предаване на привлекателността на Huis Ten Bosch на все повече хора.
Ще се адаптираме към ерата на 4K с висока разделителна способност
Твърдо вярваме, че сега навлизаме в ера на навлизане на технологията с висока разделителна способност 4K. Тъй като потребителите все повече свикват с висока разделителна способност, смятам, че тя ще стане стандарт занапред. Наистина получих силно усещане за възможностите на проекторите на Panasonic и се надявам, че ще станат налични повече опции за 4K висока разделителна способност. Очаквам с нетърпение повече сътрудничество с Panasonic в нови и вълнуващи посоки в бъдеще.


Полезно
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
5 златни правила за проектор за домашно кино
Изборът на проектор за домашно кино може да изглежда обезсърчителен. Във...
Първи стъпки при избор на проектор
За да получите възможно най-добрата картина - независимо дали гледате ф...
Представяме ви робота Fable
Представете си един различен и интересен начин за преподаване.  ...
Новини
Партньори